Certifierad Spa- och hudterapeut
Utbildningen till certifierad spa- och hudvårdsterapeut är på två veckor plus praktik. Följande delar ingår:
  1. SPA-terapeut, 5 dagar
  2. Ansiktsbehandling, ansiktsmassage och smink, 5 dagar
Det finns två alternativ:
  1. Att gå hela utbildningen som ett paket enligt ett av de alternativ som man hittar längre ner på sidan.
  2. Att dela upp utbildning och betalning genom att först läsa en av delarna och vänta till senare med att bestämma sig för om man vill bygga på till certifierad spa- och hudterapeut. Kostnaden för alternativ två blir högre.

Innehåll:

Utbildningen är huvudsakligen praktisk och väldigt intensiv. Varje dag växlar undervisningen mellan teori och praktik, mest praktik. På de praktiska lektionerna, när vi övar behandlingar, visar läraren steg för steg och man tränar in det man lär sig genom att öva på varandra.

Man får lära sig klassisk ekologisk ansiktsbehandling, lyxiga ekologiska ansiktsbehandlingar, ansiktsmassage där även huvud, hals, nacke och dekolletage ingår, hårbottenmassage, handmassage, halvkroppsmassage, Hot Stone massage, lymfdränagemassage, fibromassage, massage av gravida, Body Scrub och egenvård.

18 år. Man behöver inte ha några förkunskaper eftersom utbildningen börjar från början.

Maxantal:

Lärare:

GMS.

Utbildningen är huvudsakligen praktisk. På de praktiska lektionerna visar läraren steg för steg och man övar in det man lär sig genom att träna på varandra. Utöver det så är det ibland möjligt att under kursens gång praktisera på riktiga betalande kunder. Vill man göra det så kan man välja att någon eller några dagar komma lite tidigare innan kursen börjar på morgonen, eller stanna kvar lite längre på eftermiddagen efter kursens slut och öva på någon av massageskolans kunder. Det är frivilligt, och brukar vara väldigt givande.

Praktik på riktiga betalande kunder är viktig för att man skall kunna sina behandlingar så bra så att man kan göra dem utan att titta i kompendier och anteckningar. Många elever väljer att göra huvuddelen av praktiken på sin hemort på familj, vänner och facebookvänner, etc., som blir rabatterade kunder. Oftast räcker 20–40 timmar. På så sätt får man en större vana innan man börjar arbeta med fullt betalande kunder.

Observera att i och med att det är en intensivutbildning så är den kortare än många motsvarande utbildningar. Det innebär att vi inte hinner repetera lika mycket. Det ligger därför ett större ansvar på varje elev att själv repetera efter utbildningen. Låter man det gå flera veckor efter kursen innan man gör sin första behandling så glömmer man lika intensivt som man har lärt sig. Vi rekommenderar att man gör minst 3 behandlingar varje vecka den första tiden efter kursens slut.

Man lär sig fantastiskt bra behandlingar på massageskolan, men man fortsätter sedan att lära sig när man behandlar sina klienter. För varje kund man behandlar blir man duktigare.

Om man känner att man vill repetera hela utbildningen så betalar man halva priset när man går den andra gången. Det gäller även om du har läst utbildningen på en annan skola.

Själv har jag gått många utbildningar två eller fler gånger och upptäckt saker som jag inte la märke till vid första utbildningstillfället. Ingen kan vara koncentrerad hela tiden, därför bryter vi ibland av med små anekdoter som också kan vara lärorika.

För de flesta räcker det att gå utbildningen en gång. Man blir duktig terapeut och man blir ännu bättre för varje kund. Men vill man starta sin egen spa- och hudvårdsutbildning i framtiden så kan det vara bra att gå utbildningarna flera gånger.

Man kan anmäla sig till utbildningen genom att skicka ett mail till goteborgs.massage@skola.ws där man anger följande uppgifter:

- Utbildningens namn: Certifierad spa- och hudvårdsterapeut

Vilka datum du vill gå. Man kan välja ett av förslagen nedan:

a)  11–15 nov och 18–22 nov 2019
b)  2–6 mars och 9–13 mars 2020
c)  2–6 nov och 9–13 nov 2020

Ange även eventuella tidigare utbildningar:

Och övrigt som du vill att vi skall känna till när du utbildar dig till spa- och hudterapeut:

När man har fått besked om att man kommer in så kan man betala in anmälnings- och administrationsavgiften, 800 kr + moms 200 kr. Alltså totalt 1 000 kr, som betalas till bankgiro 5230-4979, Göteborgs Massageskola.

Pris:Utbildningen till spa och hudterapeut kostar 10 320 kr + moms 2 580 kr. Alltså totalt 12 900 kr inklusive moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial, prov, praktik och diplom. Grupper om två eller fler som anmäler sig tillsammans får 1 000 kr i rabatt per person och betalar alltså 11 900 kr per person.

I utbildningens pris ingår följande kompendium:
  1. Hot Stone massage och Hot Stone aromamassage.
  2. Anatomi.
  3. Massage inklusive kontraindikationer, etik och ergonomi.
  4. Lymfdränagemassage, fibromassage och massage av gravida.
  5. Body Scrub
  6. Ansiktsbehandling och ansiktsmassage

Diplom:Utbildningen berättigar till svenskt och internationellt certifikat. Ett certifikat får man när man blivit godkänd på samtliga delar. Ytterligare certifikat 100 kr styck.

Kvalitet:Utbildningen är kvalitetssäkrad genom teoretiskt och praktiskt prov. Efter godkänd utbildning är man behörig att teckna behandlingsskade- och ansvarsförsäkring.

Produkter:Vi använder Young Livings produkter på grund av den höga kvalitén och med omtanke om våra kunders, våra elevers och vår egen hälsa.

Information om lunch, boende, resor, vägbeskrivning, ånger m.m. hittar man under respektive länk.