Diplomerad hudterapeut
Intensiv distansutbildning till ekologisk hudterapeut med bara 5 utbildningsdagar på massageskolan. Det ingår ekologiska ansiktsbehandlingar, ansiktsmassage, handmassage och smink. Välgörande behandlingar med naturliga ekologiska produkter. Perfekt om man vill öppna egen skönhetssalong eller arbeta på spa- eller hudvårdssalong.

Man får dessutom lära sig att av ätliga, naturliga, ekologiska och hälsosamma råvaror tillverka egna hudvårdsprodukter, till exempel en närande och milt exfolierande ansiktsmask.

Utbildningen är på fem intensiva dagar, en vecka, måndag-fredag kl. 10.3016.30.

Innehåll:

Huvudsakligen praktisk utbildning där man övar på att ge och få behandlingar varvat med teori. Man får lära sig klassisk ekologisk ansiktsbehandling, lyxiga ekologiska ansiktsbehandlingar, ansiktsmassage där även huvud, hals, nacke och dekolletage ingår, hårbottenmassage, handmassage, smink och egenvård.

Varje dag växlar undervisningen mellan teori och att öva behandlingar på varandra. På de praktiska lektionerna, när vi övar behandlingar, visar läraren steg för steg och man övar in det man lär sig genom att träna på varandra. Dessutom hinner vi då och då repetera och träna på sådant som vi har gått igenom tidigare under utbildningen.

Ordinarie kursdatum se nedan. Dessutom finns det möjlighet att boka utbildningen eller delar av den som internutbildning, privatlektion eller extrakurs.

För att utbilda sig till diplomerad ekologisk hudterapeut skall man ha fyllt 18 år. Man behöver inte ha några förkunskaper eftersom utbildningen börjar från början.

Maxantal:

Lärare:

GMS

Utbildningen är huvudsakligen praktisk. På de praktiska lektionerna visar läraren steg för steg och man övar in det man lär sig genom att träna på varandra. Utöver det så är det ibland möjligt att under kursens gång praktisera på riktiga betalande kunder. Vill man göra det så kan man välja att någon eller några dagar komma lite tidigare innan kursen börjar på morgonen, eller stanna kvar lite längre på eftermiddagen efter kursens slut och öva på någon av massageskolans kunder. Det är frivilligt, och brukar vara väldigt givande.

Praktik på riktiga betalande kunder är viktig för att man skall kunna sina behandlingar så bra så att man kan göra dem utan att titta i kompendier och anteckningar. Många elever väljer att göra huvuddelen av praktiken på sin hemort på familj, vänner och facebookvänner, etc., som blir rabatterade kunder. Oftast räcker 2040 timmar. På så sätt får man en större vana innan man börjar arbeta med fullt betalande kunder.

Observera att i och med att det är en intensiv distansutbildning så är den mycket kortare än många motsvarande utbildningar. Det innebär att vi inte hinner repetera lika mycket. Det ligger därför ett större ansvar på varje elev att själv öva och repetera. Låter man det gå flera veckor efter kursen innan man gör sin första behandling så glömmer man lika intensivt som man har lärt sig. Vi rekommenderar att man gör minst 3 behandlingar varje vecka.

Man lär sig fantastiskt bra behandlingar på massageskolan, men man fortsätter sedan att lära sig när man behandlar sina klienter. För varje kund man behandlar blir man duktigare.

Om man känner att man vill repetera hela utbildningen så betalar man halva priset när man går den andra gången. Det gäller även om du har läst utbildningen på en annan skola.

För de flesta räcker det att gå utbildningen en gång. Man blir duktig hudterapeut och man blir ännu bättre för varje kund. Men vill man starta sin egen hudterapeut-utbildning i framtiden så kan det vara bra att gå utbildningarna flera gånger.

Man anmäler sig till utbildningen i ekologisk ansiktsmassage och ansiktsbehandling genom att skicka ett mail till goteborgs.massage@skola.ws där man anger följande uppgifter:

- Utbildningens namn: Ekologisk hudvård

Vilket datum som du vill utbilda dig. Följande veckor finns att välja på:

18-22/11 2019
9-13/3 2020
9-13/11 2020

Och om det är något annat som du tycker det är bra att vi känner till när du deltar i utbildningen.

Pris:Utbildningen i ekologisk ansiktsbehandling kostar 6 240 kr + moms 1 560 kr. Alltså totalt 7 800 kr inklusive moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial och diplom.

Grupper om 2 eller fler som anmäler sig tillsammans får 900 kr i rabatt per person och betalar alltså 6 900 kr per person.

I utbildningens pris ingår ett kompendium i ansiktsbehandling och ansiktsmassage.

Produkter:Vi använder inte maskiner utan endast ekologiska produkter och våra egna händer. Vi använder Young Livings produkter på grund av den höga kvalitén och med omtanke om våra kunders, våra elevers och vår egen hälsa och skönhet.

Diplom:Utbildningen berättigar till svenskt och internationellt diplom. Ett diplom får du efter godkänd utbildning. Ytterligare diplom 100 kr styck.

Kvalitet:Efter godkänd utbildning är du behörig att teckna behandlingsskade- och ansvarsförsäkring.

Övrigt:Kursen ingår som en del i utbildningen till hälsoterapeut.

Erbjudande:Kombinera hudterapeut-utbildningen med ytterligare en intensiv 5-dagars distansutbildning för 5 100 kr extra. Total kostnad för båda kurserna blir 12 900 kr. Välj mellan diplomerad massör, företagsmassör, aromaterapeut, spaterapeut, mm.

Information om lunch, boende, resor, vägbeskrivning, ånger m.m. hittar man under respektive länk.