Hälsoterapeut
Ettårig distansutbildningen till certifierad hälsoterapeut med 42 intensiva utbildnings-dagar och 3 repetitions-dagar på massageskolan. Följande delar ingår:

1. Diplomerad massör
2. Certifierad massageterapeut
3. Certifierad idrottsmassageterapeut
4. Certifierad spaterapeut
5. Certifierad ekologisk hudterapeut
6. Certifierad aromaterapeut
7. Diplomerad energimassör
8. Diplomerad företagsmassör
9. Diplomerad zonterapeut
10. Diplomerad kinesiolog
11. Grundläggande massagelärarutbildning

Det finns två alternativ:
  1. Att gå hela utbildningen som ett paket.

2. Att dela upp utbildning och betalning genom att först läsa en eller flera av delarna och bestämma sig senare för om man vill bygga på till certifierad hälsoterapeut.
Som hälsoterapeut har man en bred och allsidig kompetens, vilket är en fördel både för kunden och för terapeuten.

För kunderna är det fördelaktigt eftersom hälsoterapeuten kan anpassa behandlingen till varje kund och varje problem.

För terapeuten är det bra eftersom arbetet blir roligare med mer variation och minskad belastning.

Krav:18 år. Man behöver inte ha några förkunskaper eftersom utbildningen börjar från början.

Innehåll:Huvudsakligen praktisk utbildning där man övar på att ge och få behandlingar varvat med teori. 278 timmar i skolan och totalt 1680 timmar inklusive hemstudier och praktik.

Praktik:Varje dag växlar undervisningen mellan teori och att öva behandlingar på varandra. På de praktiska lektionerna, när vi övar behandlingar, visar läraren steg för steg och man övar in det man lär sig genom att träna på varandra. Dessutom hinner vi då och då repetera och träna på sådant som vi har gått igenom tidigare under utbildningen.

Utöver det är praktik på riktiga betalande kunder viktigt för att man skall kunna sina behandlingar så bra så att man kan göra dem utan att titta i sina kompendier och anteckningar.

Man kan börja arbeta redan efter första delkursen med den behandling man lär sig där och ca 20 timmars praktik. Efter varje ytterligare delkurs kan man lägga till nya behandlingar till sin prislista.

Det är ofta möjligt, för dem som vill, att påbörja sin praktik redan under kursveckorna. Vill man göra det så kan man välja att någon eller några dagar komma lite tidigare innan kursen börjar på morgonen, eller stanna kvar lite längre på eftermiddagen efter kursens slut för att öva på någon av massageskolans kunder. Det är frivilligt och lärorikt.

Huvuddelen av praktiken väljer de flesta att göra på sin hemort. Det kan vara vänner, familjemedlemmar och facebookvänner som blir rabatterade kunder. På så sätt får man en större vana innan man börjar arbeta som certifierad hälsoterapeut.

Man kan anmäla sig till utbildningen till certifierad hälsoterapeut genom att skicka ett mail till goteborgs.massage@skola.ws där du anger följande uppgifter:

- Utbildningens namn: Certifierad hälsoterapeut

Vilka datum du vill gå. Utbildningen är uppdelad på 10 veckor på massageskolan som fördelas på 8–25 månader. Man kan välja ett av följande startdatum:

28 okt 2019
11 nov 2019
2 dec 2019
17 feb 2020
1 mars 2020
4 maj 2020
24 augusti 2020
5 oktober 2020
2 nov 2020

Här är ett exempel med utbildningen fördelad på 8 månader, med start den 28 oktober 2019:
  • 28 okt-1 nov, 5–6, 11–15, 18–22 och 27–29 nov och 9–13 dec 2019 samt 8–14 och 22–23 feb, 15–17 april och 18–22 maj 2020. Hela kursavgiften skall betalas 2 veckor innan kursstart.

Om man lägger upp utbildningen på 1,5 år så blir det cirka 14 kursdagar per termin. Man betalar halva kursavgiften innan kursstart och resten innan andra terminen börjar.

Om man lägger upp utbildningen på 2 år så blir det cirka 11 kursdagar per termin. Man betalar halva kursavgiften innan kursstart och 25 % vardera innan termin 2 och 3.

Man kan alltid ta igen missade kursdagar och kursveckor senare. Det går också bra att flytta kursveckor från en termin till en annan.

Ange även i din anmälan om du har gått några tidigare utbildningar:

Och om det är något annat som du tycker är bra att vi känner till när du deltar i utbildningen till certifierad hälsoterapeut.

När man har fått besked om att man kommer in så kan man betala in anmälnings- och administrationsavgiften, 800 kr + moms 200 kr. Alltså totalt 1 000 kr, som betalas till bankgiro 5230–4979, Göteborgs Massageskola.

Pris:Utbildningen till certifierad hälsoterapeut kostar 31 920 kr + moms 7 980 kr. Alltså totalt 39 900 kr inklusive moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial, prov, praktik och certifikat.

Grupper om två eller fler som anmäler sig tillsammans får rabatt och betalar 37 900 kr per person.

Diplom:Utbildningen berättigar till svenskt och internationellt certifikat.

Produkter: Vi använder Young Livings produkter på grund av deras höga kvalitι och med omtanke om våra kunders, våra elevers och vår egen hälsa.

Kvalitet:Utbildningen är kvalitetssäkrad genom teoretiska och praktiska prov. Efter godkänd utbildning är man behörig att teckna behandlingsskade- och ansvarsförsäkring för sina behandlingar.

Information om lunch, boende, resor, ånger och vägbeskrivning hittar man under respektive länk.