Certifierad Spa- och hudterapeut
Utbildningen till certifierad hud- och spaterapeut är på två veckor plus praktik. Följande delar ingår:
  1. SPA-terapeut, 5 dagar
  2. Ansiktsbehandling, ansiktsmassage och smink, 5 dagar
Det finns två alternativ:
  1. Att gå hela utbildningen som ett paket enligt ett av de alternativ som man hittar längre ner på sidan.
  2. Att dela upp utbildning och betalning genom att först läsa en av utbildningarna och vänta med att bestämma sig till senare för om man vill bygga på till certifierad spa- och hudterapeut. Kostnaden för alternativ två blir högre.

Innehåll:

Huvudsakligen praktisk utbildning där man övar på att ge och få behandlingar varvat med teori. Läraren visar steg för steg och man övar in det man lär sig genom att träna på varandra. Dessutom hinner vi då och då repetera och träna på sådant som vi har gått igenom tidigare under utbildningen. Man får lära sig klassisk ekologisk ansiktsbehandling, lyxiga ekologiska ansiktsbehandlingar, ansiktsmassage där även huvud, hals, nacke och dekolletage ingår, hårbottenmassage, handmassage, halvkroppsmassage, Hot Stone massage, lymfdränagemassage, fibromassage, massage av gravida och egenvård.

18 år. Man behöver inte ha några förkunskaper eftersom utbildningen börjar från början.

Maxantal:

Lärare:

GMS.

Praktik på riktiga betalande kunder är viktigt för att man skall kunna sina behandlingar så bra så att man kan göra dem utan att titta i sina kompendier. Beroende på hur snabbt var och en lär sig och på vad man har för tidigare erfarenheter så behöver många elever göra 20–40 timmar praktik innan man kan börja arbeta som spa- och hudterapeut.

Det är ofta möjligt, för dem som vill, att påbörja sin praktik redan under kursveckorna. Vill man göra det så kan man välja att någon eller några dagar komma lite tidigare innan kursen börjar på morgonen, eller att stanna kvar lite längre på eftermiddagen efter kursens slut för att öva på någon av massageskolans kunder. Det är frivilligt, och brukar vara väldigt givande.

Många elever väljer att göra ytterligare praktik, på sin hemort, på sin familj, vänner, släktingar och facebookvänner som får bli rabatterade kunder. På så sätt skaffar man sig större vana innan man börjar arbeta med ekologiska ansiktsbehandlingar.

Man kan anmäla sig till utbildningen genom att skicka ett mail till goteborgs.massage@skola.ws där man anger följande uppgifter:

- Utbildningens namn: Certifierad spa- och hudvårdsterapeut

Vilka datum du vill gå. Man kan välja ett av förslagen nedan:

a)  11–15 nov och 18-22 nov 2019
b)  2–6 mars och 9–13 mars 2020
c)  2–6 nov och 9–13 nov 2020

Ange även eventuella tidigare utbildningar:

Och övrigt som du vill att vi skall känna till när du utbildar dig till spa- och hudterapeut:

När man har fått besked om att man kommer in så kan man betala in anmälnings- och administrationsavgiften, 800 kr + moms 200 kr. Alltså totalt 1 000 kr, som betalas till bankgiro 5230–4979, Göteborgs Massageskola.

Pris:Utbildningen till spa och hudterapeut kostar 10 320 kr + moms 2 580 kr. Alltså totalt 12 900 kr inklusive moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial, prov, praktik och diplom.

Grupper om två eller fler som anmäler sig tillsammans får 1 000 kr i rabatt per person och betalar alltså 11 900 kr per person.

Undervisnings-
material:
I utbildningens pris ingår följande 5 kompendium:
  1. Hot Stone massage och Hot Stone aromamassage.
  2. Anatomi.
  3. Massage inklusive kontraindikationer, etik och ergonomi.
  4. Lymfdränagemassage, fibromassage och massage av gravida.
  5. Ansiktsbehandling och ansiktsmassage

Diplom:Utbildningen berättigar till svenskt och internationellt certifikat. Ett certifikat får man när man blivit godkänd på samtliga delar. Ytterligare certifikat 100 kr styck.

Kvalitet:Utbildningen är kvalitetssäkrad genom teoretiskt och praktiskt prov. Efter godkänd utbildning är man behörig att teckna behandlingsskade- och ansvarsförsäkring.

Produkter:Vi använder Young Livings produkter på grund av den höga kvalitén och med omtanke om våra kunders, våra elevers och vår egen hälsa.

Information om lunch, boende, resor, vägbeskrivning, ånger m.m. hittar man under respektive länk.