Ekologisk Spa- och hudterapeut
Utbildningen till certifierad spa- och hudvårdsterapeut är på tre veckor plus praktik. Under utbildningens första vecka blir man även diplomerad massör. Följande delar ingår:
  1. Diplomerad massör, 5 dagar
  2. SPA-behandlingar, 5 dagar
  3. Ansiktsbehandling och smink, 5 dagar
  4. Praktik, 20-40 timmar
Det finns två alternativ:
  1. Att gå hela utbildningen som ett paket enligt ett av de alternativ som man hittar längre ner på sidan.
  2. Att dela upp utbildning och betalning genom att till exempel först läsa till diplomerad massör och vänta med att bestämma sig till senare för om man vill bygga på till certifierad spaterapeut. Kostnaden för alternativ två blir högre.
Under utbildningen till certifierad spa- och hudterapeut får man lära sig välgörande massage-, spa och ansiktsbehandlingar. Man får en bred kompetens och kan utföra;
  • svensk klassisk massage
  • helkroppsmassage
  • halvkroppsmassage
  • avslappningsmassage
  • Hot Stone massage
  • taktil massage
  • handmassage
  • ansiktsmassage
  • ansiktsbehandling
  • smink
  • lymfdränagemassage
  • fibromassage och massage av gravida
På praktikveckan får man rutin och vana vid de olika behandlingarna.

Varje dag växlar undervisningen mellan teori och praktik. Läraren visar bit för bit och man övar in det man lär sig genom att träna på varandra. Dessutom hinner vi då och då repetera och träna på sådant som vi har gått igenom tidigare under utbildningen.

Utöver det är praktik på riktiga betalande kunder viktigt för att man skall kunna sina behandlingar så bra så att man kan göra dem utan att titta i sina kompendier. Beroende på hur snabbt var och en lär sig och på vad man har för tidigare erfarenheter så behöver de flesta eleverna göra mellan 30–60 timmar praktik innan man kan börja arbeta som spa- och hudterapeut.

Det är ofta möjligt, för dem som vill, att påbörja sin praktik redan under kursveckorna. Vill man göra det så kan man välja att någon eller några dagar komma lite tidigare innan kursen börjar på morgonen, eller att stanna kvar lite längre på eftermiddagen efter kursens slut för att öva på någon av massageskolans kunder.

Resterande praktik väljer de flesta att göra på sin hemort. Det finns också möjlighet att boka tid för att göra mer praktik hos oss på Göteborgs massageskola om man föredrar det.

18 år. Man behöver inte ha några förkunskaper eftersom utbildningen börjar från början.

Man kan anmäla sig till utbildningen genom att skicka ett mail till goteborgs.massage@skola.ws där man anger följande uppgifter:

- Utbildningens namn: Certifierad spa- och hudvårdsterapeut

Vilka datum du vill gå. Man kan välja ett av förslagen nedan:

a)  4–8, 11–15 och 18–22 nov 2019
b)  24-28 feb samt 2-6 och 9-13 mars 2020
c)  2-6, 9-13 och16-20 nov 2020

Ange även eventuella tidigare utbildningar:

Och övrigt som du vill att vi skall känna till när du utbildar dig till spa- och hudterapeut:

När man har fått besked om att man kommer in så kan man betala in anmälnings- och administrationsavgiften, 800 kr + moms 200 kr. Alltså totalt 1 000 kr, som betalas till bankgiro 5230–4979, Göteborgs Massageskola.

Pris:Utbildningen till spa och hudterapeut kostar 13 520 kr + moms 3 380 kr. Alltså totalt 16 900 kr inklusive moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial, prov, praktik och diplom.

Grupper om två eller fler som anmäler sig tillsammans får 1 000 kr i rabatt per person och betalar alltså 15 900 kr per person.

Detta är alltså en treveckorsutbildning. Vill man enbart bli spaterapeut eller hudterapeut så går man två av veckorna och betalar 12 900 kr.

Diplom:Utbildningen berättigar till svenskt och internationellt certifikat. Ett certifikat får man när man blivit godkänd på samtliga delar. Dessutom får man diplom som diplomerad massör.

Kvalitet:Utbildningen är kvalitetssäkrad genom teoretiskt och praktiskt prov. Efter godkänd utbildning är du behörig att teckna behandlingsskade- och ansvarsförsäkring.

Produkter:Vi använder Young Livings produkter på grund av den höga kvalitén och med omtanke om våra kunders, våra elevers och vår egen hälsa.

Information om lunch, boende, resor, vägbeskrivning, ånger m.m. hittar man under respektive länk.