Lymfdränage, fibromassage, massage av gravida och polynesisk massage
Den här mjuka sköna massagen härstammar från Polynesien. Den har visat sig vara den effektivaste för behandling av svullna ben, armar och kroppar, dvs lymfdränagemassage. Det är också den bästa massage för personer med fibromyalgi, så kallad fibromassage och för massage av gravida.

Eftersom massagen har sitt ursprung i Polynesien kallas den även för polynesisk massage.

Lymfan är en vätska som hjälper till att transportera slaggprodukter, döda celler, gifter och fetter. Lymfsystemet är också en viktig del i kroppens immunförsvar. Lymfans flöde kan bli för långsamt på grund av ohälsa, kirurgiska ingrepp, för lite motion, för mycket stillasittande eller stillastående och för att man dricker för lite rent vatten.

Även lokala blockeringar i lymfsystemet kan uppstå vid ohälsa och som ett förstadium till ohälsa. Detta kan bero på läkemedel, stress, rökning, kirurgi, ohälsosam kost och dryck mm.

Det är alltså vanligt med lokala problem efter kirurgi. Till exempel att man tar bort lymfkärl i armhålan i samband med bröstcanceroperationer, vilket kan leda till sämre cirkulation och svullnader.

Lymfdränagemassage ger snabb lindring och ökning av lymflödet. Redan efter någon minut kan till exempel fingrar som har varit tjocka som korvar se helt normala ut igen. Överskott av vätska i ben och armar transporteras bort.

Lymfsystemet hjälper till att föra bort slaggprodukter och gifter från kroppen och lymfdränagemassagen bidrar därmed till detox/ avgiftning och förbättrad hälsa, men också till kosmetiska förbättringar som smalare armar, ben, kropp och minskande celluliter.

I Italien går gravida kvinnor på lymfdränagemassage två gånger per vecka för det är de värda. Utbildningen är på en dag, kl. 10.30-16.30.

Man kan välja en av nedanstående dagar.

Och om man är minst två personer som vill gå tillsammans så finns det möjlighet att lägga in en extra kurs på ett datum som passar er bra.

Inträdeskrav:

17 år. Kursdeltagare som fyllt 15 år men inte 17 år kan delta i vuxens sällskap.

Lärare:

Olof Liljeström.

Innehåll:Lymfdränagemassage, fibromassage, polynesisk massage och massage av gravida. Utbildningen börjar med en kort teoretisk genomgång men är huvudsakligen praktisk, där man får öva igenom hela behandlingen på varandra. Man hinner lära sig hela behandlingen och kan sedan ta hjälp av kompendiet när man övar på sina första kunder.

Utbildningen är huvudsakligen praktisk. På de praktiska lektionerna visar läraren steg för steg och man övar in det man lär sig genom att träna på varandra.

Praktik på riktiga betalande kunder är viktig för att man skall kunna sina behandlingar så bra så att man kan göra dem utan att titta i kompendier och anteckningar. Många elever väljer att göra praktik på sin hemort på familj, vänner och facebookvänner, etc., som blir rabatterade kunder. Oftast räcker ca 10 timmar. På så sätt får man en större vana innan man börjar arbeta med fullt betalande kunder.

Observera att i och med att det är en intensiv distansutbildning på bara en dag så är den kortare än många motsvarande utbildningar. Det innebär att vi inte hinner repetera lika mycket. Det ligger därför ett större ansvar på varje elev att själv repetera efter utbildningen. Låter man det gå flera veckor efter kursen innan man gör sin första behandling så glömmer man lika intensivt som man har lärt sig. Vi rekommenderar att man gör minst 3 behandlingar varje vecka den första tiden efter kursens slut.

Man lär sig fantastiskt bra behandlingar på massageskolan, men man fortsätter sedan att lära sig när man behandlar sina klienter. För varje kund man behandlar blir man duktigare.

Om man känner att man vill repetera hela utbildningen så betalar man halva priset när man går den andra gången. Det gäller även om du har läst utbildningen på en annan skola.

För de flesta räcker det att gå utbildningen en gång. Man blir duktig terapeut och man blir ännu bättre för varje kund. Men vill man hålla egna kurser i framtiden så kan det vara bra att gå utbildningen flera gånger.

Man anmäler sig till utbildningen i lymfdränagemassage, fibromassage, massage av gravida och polynesisk massage genom att skicka ett mail till goteborgs.massage@skola.ws där man anger följande uppgifter:

- Utbildningens namn: Lymfdränagemassage, fibromassage och massage av gravida.

Vilka datum som du vill utbilda dig. Följande dagar finns att välja på i Kärna utanför Göteborg kl. 10.30-16.30:

15/11 2019
6/3 2020
6/11 2020

Följande tillfälle finns i Kubbe utanför Örnsköldsvik, kl. 10,30-16.30:

26/7 2020

Och om det är något annat som du tycker det är bra att vi känner till när du deltar i utbildningen.

Pris:1 520 kr + moms 380 kr. Alltså totalt 1 900 kr inklusive moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial och diplom.

Grupper på två eller fler som anmäler sig tillsammans får 200 kr i rabatt per person och betalar alltså endast 1 700 kr per person.

Diplom:Utbildningen berättigar till svenskt och internationellt diplom. Ett diplom får du efter godkänd utbildning. Ytterligare diplom 100kr.

Kvalitet:Efter godkänd utbildning är du behörig att teckna behandlingsskade- och ansvarsförsäkring.

Oljor:Vi använder enbart Young Livings oljor med omtanke om våra elevers, våra kunders och vår egen hälsa.

Övrigt: Kursen ingår i utbildningen till spaterapeut och till spa- och hudvårdterapeut. Om du senare väljer att gå någon av dessa så får du dra av 1000 kr när du redan har gått den här kursen hos oss.

En bra artikel om lymfsystemet hittar man här http://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Tema/Kroppen/Immunforsvaret/Lymfsystemet/?ar=True

Reservation för eventuella fel och ändringar.