HEM     ·     UTBILDNINGAR     ·     BEHANDLINGAR     ·     INFORMATION     ·     KONTAKT

Hälsoterapeut
Utbildningen till certifierad hälsoterapeut omfattar två terminer på distans, varav 9 veckor på massageskolan. Följande delar ingår:

1. Diplomerad massör, 1 vecka
2. Idrotts- och arbetsskador, 1 vecka
3. Fysioterapi, 1 vecka
4. Spabehandlingar, 1 vecka
5. Ansiktsmassage och ansiktsbehandling, 1 vecka
6. Aromaterapeut, 3 veckor
7. Energimassage, 3 dagar
8. Två-tre praktikveckor, 60-90 timmar

Det finns två alternativ:
  1. Att gå hela utbildningen som ett paket enligt ett av de alternativen som man hittar längre ner på sidan.

2. Att dela upp utbildning och betalning genom att till exempel först läsa till diplomerad massör och vänta med att bestämma sig till senare för om man vill bygga på till certifierad hälsoterapeut.
Som hälsoterapeut har man en mycket bred och allsidig kompetens. Under utbildningen blir man efter hand som man är klar med respektive del; diplomerad massör, certifierad massageterapeut, certifierad idrottsmassör, certifierad spaterapeut, diplomerad hudterapeut, kinesiolog, företagsmassör samt certifierad aromaterapeut, och när du är klar med hela utbildningen certifierad hälsoterapeut.

Det innebär att man får variation i sitt arbete och att man kan anpassa behandlingarna till varje kund. På praktikveckorna får man rutin och vana.

Krav:För att utbilda sig till hälsoterapeut skall man ha fyllt 18 år. Man behöver inte ha några förkunskaper eftersom utbildningen börjar från början.

Praktik:Varje dag växlar undervisningen mellan teori och att öva behandlingar på varandra. Läraren visar bit för bit och man övar in det man lär sig genom att träna på varandra. Dessutom hinner vi då och då repetera och träna på sådant som vi har gått igenom tidigare under utbildningen.

Utöver det är praktik på riktiga betalande kunder viktigt för att man skall kunna sina behandlingar så bra så att man kan göra dem utan att titta i sina böcker och kompendier. Beroende på hur snabbt var och en lär sig och på vad man har för tidigare erfarenheter så behöver de flesta eleverna göra mellan 60-90 timmar praktik innan man kan börja arbeta som hälsoterapeut.

Det är ofta möjligt, för dem som vill, att påbörja sin praktik redan under kursveckorna. Vill man göra det så kan man välja att någon eller några dagar komma lite tidigare innan kursen börjar på morgonen, eller att stanna kvar lite längre på eftermiddagen efter kursens slut för att öva på någon av massageskolans kunder.

Resterande praktik väljer de flesta sedan att göra på sin hemort. Det finns också möjlighet att boka tid för att göra mer praktik hos oss på Göteborgs massageskola om man föredrar det.

Man kan anmäla sig till utbildningen till certifierad hälsoterapeut genom att skicka ett mail till goteborgs.massage@skola.ws där du anger följande uppgifter:

- Utbildningens namn: Certifierad hälsoterapeut

Vilka datum du vill gå. Utbildningen är uppdelad i 9 kursveckor under ett års tid. Man kan välja ett av följande alternativ.
  • 27 feb-4 mars, 6-10 mars, 22-24 mars, 15-19 och 22-26 maj, 4-8, 11-15 och 18-22 sep och 27 nov-1 dec 2017

• 14-19 aug, 4-8, 11-15 och 18-22 sep, 27 nov-1 dec, 4-8 dec 2017, samt 26 feb-2 mars, 16-18 april och 28 maj-1 juni 2018

• 19-24 feb, 26 feb-2 mars, 16-18 april, 21-25 maj, 28 maj-1 juni, 3-7, 10-14 och 17-21 sep och 26-30nov 2018

Och om det är något annat som du tycker det är bra att vi känner till när du deltar i utbildningen till certifierad hälsoterapeut.

När man har fått besked om att man kommer in så kan man betala in anmälnings- och administrationsavgiften, 800 kr + moms 200 kr. Alltså totalt 1 000 kr, som betalas till bankgiro 5230-4979, Göteborgs Massageskola.

Pris:Utbildningen till certifierad hälsoterapeut kostar 31 920 kr + moms 7 980 kr. Alltså totalt 39 900 kr inklusive moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial, prov, praktik och certifikat.

Grupper om två eller fler som anmäler sig tillsammans får rabatt och betalar 36 900 kr per person.

Diplom:Utbildningen berättigar till svenskt och internationellt certifikat. Utbildningen är uppdelad i flera block. Efterhand som man blir klar med delarna i utbildningen så blir man: diplomerad massör, certifierad massageterapeut, certifierad spaterapeut, diplomerad hudterapeut, diplomerad företagsmassör, certifierad idrottsmassageterapeut och certifierad aromaterapeut. Och när allt är klart så ör man certifierad hälsoterapeut.

Produkter: Vi använder Young Livings produkter på grund av deras höga kvalité och med omtanke om våra kunders, våra elevers och vår egen hälsa.

Kvalitet:Utbildningen är kvalitetssäkrad genom teoretiska och praktiska prov. Efter godkänd utbildning är man behörig att teckna behandlingsskade- och ansvarsförsäkring för sina behandlingar.

Information om lunch, boende, resor, vägbeskrivning och ånger m.m. hittar man under respektive länk.