Hälsoterapeut
Utbildningen till certifierad hälsoterapeut omfattar 9 veckor på massageskolan och kan läggas upp på 9 24 månader. Följande delar ingår:

1. Diplomerad massör
2. Certifierad massageterapeut
3. Certifierad idrottsmassageterapeut
4. Certifierad spaterapeut
5. Certifierad ekologisk hudterapeut
6. Certifierad aromaterapeut
7. Diplomerad energimassör
8. Diplomerad företagsmassör
9. Diplomerad zonterapeut

Det finns två alternativ:
  1. Att gå hela utbildningen som ett paket.

2. Att dela upp utbildning och betalning genom att först läsa en eller flera av delarna och bestämma sig senare för om man vill bygga på till certifierad hälsoterapeut.
Som hälsoterapeut har man en bred och allsidig kompetens, vilket är en fördel både för kunden och för terapeuten.

För kunden är det fördelaktigt eftersom hälsoterapeuten kan anpassa behandlingen till varje kund och använda den metod som är fördelaktigast.

För terapeuten är det en fördel eftersom man som hälsoterapeut får mycket variation i sitt arbete, vilket minskar belastningen samtidigt som det gör arbetet roligare.

Krav:För att utbilda sig till hälsoterapeut skall man ha fyllt 18 år. Man behöver inte ha några förkunskaper eftersom utbildningen börjar från början.

Praktik:Varje dag växlar undervisningen mellan teori och att öva behandlingar på varandra. Läraren visar bit för bit och man övar in det man lär sig genom att träna på varandra. Dessutom hinner vi då och då repetera och träna på sådant som vi har gått igenom tidigare under utbildningen.

Utöver det är praktik på riktiga betalande kunder viktigt för att man skall kunna sina behandlingar så bra så att man kan göra dem utan att titta i sina böcker och kompendier. Beroende på hur snabbt var och en lär sig och på vad man har för tidigare erfarenheter så behöver de flesta eleverna göra mellan 60–90 timmar praktik innan man kan börja arbeta som hälsoterapeut.

Det är ofta möjligt, för dem som vill, att påbörja sin praktik redan under första kursveckan. Vill man göra det så kan man välja att någon eller några dagar komma lite tidigare innan kursen börjar på morgonen, eller att stanna kvar lite längre på eftermiddagen efter kursens slut för att öva på någon av massageskolans kunder.

Resterande praktik väljer de flesta att göra på sin hemort. Det finns också möjlighet att boka tid för att göra mer praktik hos oss på Göteborgs massageskola om man föredrar det. Under praktiktimmarna får man rutin, vana och självförtroende.

Man kan anmäla sig till utbildningen till certifierad hälsoterapeut genom att skicka ett mail till goteborgs.massage@skola.ws där du anger följande uppgifter:

- Utbildningens namn: Certifierad hälsoterapeut

Vilka datum du vill gå. Utbildningen är uppdelad på 9 kursveckor som fördelas på 9–24 månader. Man kan välja ett av följande alternativ.
  • 25 feb-1 mars, 11–15 och 20–22 mars, 20–24 och 27–31 maj, 9–13 sep, 4–8 och 25–29 nov och 16–20 dec 2019

• 26–30 aug, 9–13 sep, 4–8 och 25–29 nov och 16–20 dec 2019 samt 2–6 mars, 15–19 april, 11–15 och 18–22 maj 2020

Och om det är något annat som du tycker är bra att vi känner till när du deltar i utbildningen till certifierad hälsoterapeut.

När man har fått besked om att man kommer in så kan man betala in anmälnings- och administrationsavgiften, 800 kr + moms 200 kr. Alltså totalt 1 000 kr, som betalas till bankgiro 5230–4979, Göteborgs Massageskola.

Pris:Utbildningen till certifierad hälsoterapeut kostar 31 920 kr + moms 7 980 kr. Alltså totalt 39 900 kr inklusive moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial, prov, praktik och certifikat.

Grupper om två eller fler som anmäler sig tillsammans får rabatt och betalar 36 900 kr per person.

Diplom:Utbildningen berättigar till svenskt och internationellt certifikat.

Produkter: Vi använder Young Livings produkter på grund av deras höga kvalitι och med omtanke om våra kunders, våra elevers och vår egen hälsa.

Kvalitet:Utbildningen är kvalitetssäkrad genom teoretiska och praktiska prov. Efter godkänd utbildning är man behörig att teckna behandlingsskade- och ansvarsförsäkring för sina behandlingar.

Information om lunch, boende, resor, ånger och vägbeskrivning hittar man under respektive länk.