Diplomerad aromaterapeut
Intensiv distansutbildning till diplomerad aromaterapeut med 5 kursdagar på massageskolan.

Eteriska oljor har använts i tusentals år för att befrämja fysisk och psykisk hälsa. Även modern forskning vittnar om eteriska oljors effektivitet för behandling av sjukdomar.

Tid:En vecka, måndag–fredag, kl. 10.30-16.30.

Krav:18 år.

Ansvarig:Olof Liljeström.

Innehåll:Aromaterapi, eteriska oljor, regndroppsmassage, Raindrop Technique, aromamassage.

Praktik:Varje dag växlar undervisningen mellan teori och praktik. Läraren visar bit för bit och man övar in det man lär sig genom att träna på varandra. Dessutom hinner vi då och då repetera och träna på sådant som vi har gått igenom tidigare under utbildningen.

Utöver det är praktik på riktiga betalande kunder viktig för att man skall kunna sina behandlingar så bra så att man kan göra dem utan att titta i kompendier och anteckningar. Beroende på hur snabbt var och en lär sig och på vad man har för tidigare erfarenheter så behöver de flesta eleverna göra mellan 20–40 timmar praktik innan man kan börja arbeta som aromaterapeut.

Det är ofta möjligt, för dem som vill, att påbörja sin praktik redan under kursveckorna. Vill man göra det så kan man välja att någon eller några dagar, komma lite tidigare innan kursen börjar på morgonen eller att stanna kvar lite längre på eftermiddagen efter kursens slut för att öva på någon av massageskolans kunder. Det är frivilligt, och brukar vara väldigt givande.

Huvuddelen av praktiken väljer de flesta att göra på sin hemort. Det kan vara på vänner, familjemedlemmar och facebookvänner som får bli rabatterade kunder. På så sätt får man en större vana innan man börjar arbeta som diplomerad aromaterapeut.

Intensivkurs:Observera att i och med att det är en intensiv utbildning så är den kortare än många motsvarande utbildningar. Det innebär att vi inte hinner repetera lika mycket. Det ligger därför ett större ansvar på varje elev att själv öva och repetera efter utbildningen. Låter man det gå flera veckor efter kursen innan man gör sin första behandling så glömmer man lika intensivt som man har lärt sig. Vi rekommenderar att man gör minst 2 behandlingar per vecka.

Man lär sig fantastiskt bra behandlingar på massageskolan, men man fortsätter också att lära sig när man behandlar sina klienter. För varje kund blir man mera van.

Repetition:Om man känner att man vill repetera hela utbildningen så betalar man halva priset när man går den andra gången. Det gäller även om du har läst utbildningen på en annan massageskola.

För de flesta räcker det att gå utbildningen en gång. Man blir duktig aromaterapeut och man blir ännu bättre för varje kund. Men själv har jag gått många utbildningar flera gånger och det kan vara bra att göra för den som själv vill lära ut.

Max:12 st.

Man kan anmäla sig till utbildningen till diplomerad aromaterapeut genom att skicka ett mail till goteborgs.massage@skola.ws där man anger följande uppgifter:

- Utbildningens namn: Diplomerad aromaterapeut

Vilka kursdatum som du vill utbilda dig. Följande veckor finns att välja på i Kärna utanför Göteborg:

28 sep-2 oktober 2020
8-12 feb 2021

Och om det är något annat som du tycker det är bra att vi känner till när du deltar i utbildningen.

När man har fått besked om att man kommer in så kan man betala in anmälnings- och administrationsavgiften, 800 kr + moms 200 kr. Alltså totalt 1 000 kr, som betalas till bankgiro 5230–4979, Göteborgs Massageskola.

Pris:6 240 kr + moms 1 560 kr. Alltså totalt 7 800 kr inklusive moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial, prov och diplom.

Två eller fler som anmäler sig tillsammans får 900 kr i rabatt per person och betalar alltså endast 6 900 kr per person.

Erbjudande:Kurs plus eteriska oljor värda 3 600 kr för 9 900 kr.

Produkter:  Vi använder enbart Young Livings eteriska oljor på grund av deras höga kvalitet och med omtanke om våra kunders, våra elevers och vår egen hälsa.

Under kursen så använder vi oljorna som finns i premium-startpaket och regndropps-paketet.

När man vill beställa går man in på https://www.youngliving.com/vo/#/signup/new-start och får 24 % rabatt precis som jag och alla andra. Man behöver ange en tidigare medlem som sponsor och värvare (samma på båda ställena). Jag är glad om du väljer att använda mitt medlemsnummer som är 1208028. Leveranstid ca 5 dagar. Ring 070-66 11 355 om du vill ha hjälp.

Diplom:Utbildningen berättigar till svenskt och internationellt diplom. Ett diplom får man efter godkänd utbildning.

Kvalitet:Efter godkänd utbildning är man behörig att teckna behandlingsskade- och ansvarsförsäkring.

Övrigt:Medicinsk aromaterapi är en fantastisk behandlingsmetod. Den är snabb och effektiv och den ger resultat som varar länge. Med den kan man behandla alla former av ohälsa. Både på människor och på djur. Dessutom kan man använda aromaterapi för att förstärka andra behandlingsformer som till exempel klassisk massage, idrottsmassage, kiropraktik, osteopati, laserbehandlingar, samtalsterapi, akupunktur och kinesiologi.

Ingår i utbildningen till certifierad hälsoterapeut.

Information om lunch, boende, resor, vägbeskrivning, återbetalning, ånger m.m. hittar man under nyheter och information på hemsidan.