HEM     ·     UTBILDNINGAR     ·     BEHANDLINGAR     ·     INFORMATION     ·     KONTAKT

Diplomerad massör
Utbildningen till diplomerad massör är på sex dagar. Det finns två alternativ:
  1. Att gå alla sex dagarna i rad som intensivkurs.

2. Att dela upp utbildning och betalning genom att först gå två dagar till friskvårdsmassör. Därefter kan man välja att läsa vidare till diplomerad massör vid nästa eller senare kurstillfälle. Kostnaden för båda alternativen är precis samma.
Som diplomerad massör kan man utföra helkroppsmassage, halvkroppsmassage, ansiktsmassage, fotmassage, handmassage mm. Man kan starta eget, arbeta utomlands, på kryssningsfartyg, på SPA eller med företagsmassage.

Utbildningen är på sex intensiva dagar, en vecka, måndag till lördag, kl. 10.30-18.00.

Man kan alltid ta igen missade lektioner på nästa kurs.

Ordinarie kursdatum se nedan. Dessutom finns det möjlighet att boka utbildningen eller delar av den som internutbildning på ett friskvårdsföretag.

Inträdeskrav:

För att utbilda sig till diplomerad massör skall man ha fyllt 17 år. Man behöver inte ha några förkunskaper innan utbildningen eftersom vi börjar från början.

Innehåll:Utbildningen innehåller allt som man behöver kunna som diplomerad massör. Svensk klassisk massage, avslappningsmassage, halvkroppsmassage, helkroppsmassage, ansiktsmassage, anatomi, fysiologi, ergonomi, etik, massageregler, kontraindikationer och journalföring.

Undervisningen är upplagd med teoretiska och praktiska lektioner växelvis, vilket gör att man lär sig snabbare. Vi börjar varje dag med teori ca en timma, sedan har vi en kort rast. Efter rasten övar vi massage på varandra, vilket första dagen är på ryggen. Sedan har vi lunchrast. Efter lunchen blir det teori, så en kort rast, och sedan fortsätter vi att öva massage på varandra.

På de praktiska lektionerna, när vi övar massage, visar läraren steg för steg och man övar in det man lär sig genom att träna på varandra. Sista timman repeterar vi det vi har gjort under dagen. Dessutom hinner vi då och då repetera och träna på sådant som vi har gått igenom tidigare under utbildningen.

Utöver det är det ofta möjligt, för dem som vill, att praktisera massage på riktiga betalande kunder. Vill man göra det så kan man välja att någon eller några dagar komma lite tidigare innan kursen börjar på morgonen, eller att stanna kvar lite längre på eftermiddagen efter kursens slut för att öva på någon av massageskolans kunder. Detta är frivilligt, och brukar vara väldigt givande.

Många elever väljer att göra ytterligare praktik på sin hemort. Det kan vara på vänner och släktingar eller rabatterade kunder, för att på så sätt skaffa sig en större vana innan man börjar arbeta som diplomerad massör.

Ansvarig:

Olof Liljeström, tel. 0303-22 65 69.

Man kan anmäla sig till utbildningen till diplomerad massör genom att skicka ett mail till goteborgs.massage@skola.ws där man anger följande uppgifter:

- Utbildningens namn: Diplomerad massör

Vilka datum som du vill utbilda dig. Följande veckor och platser finns att välja på.

Man kan välja en av de här veckorna på massageskolan i Kärna utanför Göteborg, kl 10.30-18:

8-13/5 2017
14-19/8 2017
20-25/11 2017
19-24/2 2018
14-18/5 2018
13-18/8 2018
19-24/11 2018

Följande veckor finns att välja på i Kubbe utanför Örnsköldsvik, kl 10-13 och 17-20:

17-22/7 2017
23-28/7 2018

Följande veckor finns att välja på vid högfjället i Sälen, kl 9-12 och 17-20:

26-31/3 2018

Följande veckor finns att välja på i Las Palmas på Gran Canaria, kl 9-12 och 17-20. Utbildningen hålls på svenska:
12-19/1 2018

Följande veckor finns att välja på i centrala London, kl 9.30-17.00. Utbildningen hålls på svenska:

24-29/4 2017
30/4-5/5 2018

Följande veckor finns att välja på 300 m från medelhavet i Torrevieja utanför Alicante i Spanien, kl 9-12 och 17-20. Utbildningen hålls på svenska:

12-17/6 2017
9-14/10 2017
18-23/6 2018
8-13/10 2018

Ange i din anmälan även om du har gått några tidigare utbildningar:

Och om det är något annat som du tycker det är bra att vi känner till när du deltar i utbildningen till diplomerad massör.

När man har fått besked om att man kommer in så kan man betala in anmälnings- och administrationsavgiften, 800 kr + moms 200 kr. Alltså totalt 1 000 kr, som betalas till bankgiro 5230-4979, Göteborgs Massageskola.

Pris:Utbildningen till diplomerad massör kostar 6 960 kr + moms 1 740 kr. Alltså totalt 8 700 kr. I totalkostnaden ingår moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial, prov, praktik och diplom.

Grupper om 2 eller fler personer som anmäler sig tillsammans får 800 kr i rabatt per person och betalar alltså endast 7 900 kr per person.

Man kan också välja att dela upp utbildningen genom att först gå två dagar till friskvårdsmassör för 3 700 kr. Har man gjort det så kan man vid ett senare kurstillfälle komplettera med resterande 4 dagar till diplomerad massör och betalar då bara mellanskillnaden 5 000kr.

Diplom:Utbildningen berättigar till svenskt och internationellt diplom. Ett diplom får man efter utbildningens slut. Vill man ha fler diplom kostar de 100 kr styck.

Kvalitet:Utbildningen är kvalitetssäkrad genom ett teoretiskt och ett praktiskt prov. Efter godkänd utbildning är man behörig att arbeta som diplomerad massör och att teckna behandlingsskade- och ansvarsförsäkring för sina behandlingar.

Oljor:Vi använder enbart Young Livings massageoljor med omtanke om våra kunders, våra elevers och vår egen hälsa.

Övrigt:Efter utbildningen kan man jobba på spa, på företag, utomlands eller starta eget. Man har också möjlighet att läsa vidare till massageterapeut, idrottsmassör, spaterapeut, företagsmassör, hälsoterapeut, och aromaterapeut.

Välkommen att ringa eller maila om du vill veta något mer om utbildningen till diplomerad massör, eller om någon annan av våra kurser och utbildningar.