HEM     ·     UTBILDNINGAR     ·     BEHANDLINGAR     ·     INFORMATION     ·     KONTAKT

Certifierad medicinsk aromaterapeut
Certifierad medicinsk aromaterapeut omfattar tre veckors utbildning i medicinsk aromaterapi plus praktik. Följande delar ingår:
  • Avancerad Raindrop Technique.
  • Aromamassage.
  • Zonterapi, reflexologi och vitaflex inklusive atlaskotejustering.
  • Fördjupning Raindrop, med fler hälsotillstånd och med kundens hemläxa.
  • Känslomässig frigörelse.
  • Vanliga eteriska oljor.
  • Historiska och bibliska oljor.
  • Kinesiologi för aromaterapeuter.
  • Avancerad aromaterapi, hormonsystemet, fertilitet, vikt, huvudvärk, migrän mm.
  • Olofs special. Aromaterapibehandling för optimal hälsa.
  • Praktik, 30–60 timmar
Under utbildningen blir man duktig aromaterapeut. Man lär sig behandla vanliga fysiska problem som till exempel ont i rygg eller nacke. Men man kan också behandla känslomässiga problem och många svåra kroniska problem som skolmedicinen ännu inte har lösningar på.

Praktik:Undervisningen växlar mellan teori och att öva behandlingar på varandra. Läraren visar bit för bit och man övar in det man lär sig genom att träna på varandra. Dessutom hinner vi då och då repetera och träna på sådant som vi har gått igenom tidigare under utbildningen.

Utöver det är praktik på riktiga betalande kunder viktigt för att man skall kunna sina behandlingar så bra så att man kan göra dem utan att titta i sina böcker och kompendier. Beroende på hur snabbt var och en lär sig och på vad man har för tidigare erfarenheter så behöver de flesta eleverna göra mellan 30–60 timmar praktik innan man kan börja arbeta som aromaterapeut.

Det är ofta möjligt, för dem som vill, att påbörja sin praktik redan under kursveckorna. Vill man göra det så kan man välja att någon eller några dagar, komma lite tidigare innan kursen börjar på morgonen, eller att stanna kvar lite längre på eftermiddagen efter kursens slut för att öva på någon av massageskolans kunder.

Resterande praktik väljer de flesta sedan att göra på sin hemort. Det finns också möjlighet att boka tid för att göra mer praktik hos oss på Göteborgs massageskola om man föredrar det.

Krav:För att utbilda sig till aromaterapeut skall man ha fyllt 18 år. Man behöver inte ha några förkunskaper eftersom utbildningen börjar från början.

Man kan anmäla sig till utbildningen till certifierad medicinsk aromaterapeut genom att skicka ett mail till goteborgs.massage@skola.ws där man anger följande uppgifter:

- Utbildningens namn: Certifierad medicinsk aromaterapeut.

Följande tider finns att välja mellan:

a)  29 jan–2 februari samt 10–14 och 17–21 september 2018
b)  3–7, 10–14 och 17–21 september 2018
c)  28 jan-1 februari, samt 9–13 och 16–20 september 2019
d)  2–6, 9–13 och 16–20 september 2019

Och om det är något annat som du tycker det är bra att vi känner till när du deltar i utbildningen:

När man har fått besked om att man kommer in så kan man betala in anmälnings- och administrationsavgiften, 800 kr + moms 200 kr. Alltså totalt 1 000 kr, som betalas till bankgiro 5230–4979, Göteborgs Massageskola.

Ångerrätt:

Följ denna länk för information om att avboka eller ångra sin anmälan >>

Pris: Certifierad medicinsk aromaterapeut kostar 13 520 kr + moms 3 380 kr. Alltså totalt 16 900 kr. I priset ingår moms, anmälnings- och administrationsavgift, kursmaterial, prov, praktik och diplom.

Grupper på två eller fler som anmäler sig tillsammans får 1 000 kr i rabatt per person och betalar alltså 15 900 kr per person.

Om du redan har gått några av de ingående delarna så kontakta oss för att få information om pris och hur man kan lägga upp resterande delar.

Diplom:Utbildningen berättigar till svenskt och internationellt certifikat. Ett certifikat får man efter godkänd utbildning. Ytterligare certifikat kostar 100 kr per styck.

Kvalitet:Efter godkänd utbildning är du behörig att teckna behandlingsskade- och ansvarsförsäkring.

Produkter: Vi använder enbart Young Livings eteriska oljor på grund av deras höga kvalitet och med omtanke om våra kunders, våra elevers och vår egen hälsa.

Övrigt:Medicinsk aromaterapi är en mycket kraftfull behandlingsform som passar både för människor och för djur.

Man kan alltid ta igen missade lektioner på nästa kurs.

Information om lunch, boende, resor och vägbeskrivning hittar man under respektive länk.

Reservation för ev. fel och ändringar.